waarom wijswijs

Spellen spelen geeft plezier, verbindt en draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen

Plezier

Het lijkt misschien een open deur: de meeste kinderen en volwassen beleven veel plezier aan het spelen van gezelschapsspelletjes met elkaar.  Je speelt overigens wel alleen leuke spellen. Anders kies je wel iets anders om te gaan doen. Wijswijs wil spelplezier onder de aandacht van iedereen brengen die met kinderen te maken heeft met bewezen leuke spelletjes.

Verbinding

Samen spelletjes spelen is iets wat je kent van vroeger en wat voor velen van ons hoort bij de opvoeding. Helaas is dat voor veel gezinnen op dit moment niet het geval. Daardoor missen veel kinderen dat ze samen met hun ouders spellen doen. Een moment op de dag dat je samen speelt met je ouders, samen plezier maakt en van elkaar wint of verliest.

De andere verbinding die wijswijs als doelstelling heeft is het verbinden van de wereld op school met de wereld thuis. Daarmee bedoelen wij dat wat een leerling op school aan vaardigheden leert, met spelletjes geoefend kan worden. Deze spelletjes kunnen leerlingen thuis en op school doen om de vaardigheden te automatiseren. Door te kiezen om herhalingsopgaven te vervangen met het speelse alternatief brengt de leerkracht extra plezier in de klas.

Bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen

Wijswijs heeft een label ontwikkeld om aan te geven dat bepaalde spellen, behalve leuk, ook specifieke vaardigheden oefent aansluitend bij de leerstof op school. Scholen kunnen deze spellen aan de ouders adviseren om te doen met hun kinderen.  Ze kunnen er ook voor kiezen om eerst in spelworkshops met de ouders te oefenen.

Ouders kunnen zo spelletjes spelen met hun kind en bijdragen aan de ontwikkeling van hun kind. De didactiek en de techniek blijven bij de school en het oefenen van de aangeleerde vaardigheden wordt dan ook thuis gedaan.

Kinderen leren bovendien door het spelen van spelletjes omgaan met winnen en verliezen, wachten op hun beurt en zich houden aan spelregels.

Lees en kijk verder

Bestel online

U kunt de spellentas of spellotheek direct hier bestellen.

Home
© wijswijs 2018